Arbejdsmarkedet kommer i fremtiden til at stille højere krav om ITkompetencer - også udenfor de traditionelle kontorjob. Det viser en ny international analyse, som påpeger, at IT kommer til at stille krav til medarbejderne om at udvikle nye færdigheder. Ellers risikerer de at blive hægtet af arbejdsmarkedet.

- Digitalisering kommer ikke kun til at ændre jobindholdet i fremstillingsindustrien. Det kan også være mekanikere, som i stigende grad anvender analytisk software til at finde fejl i en bil. Også i landbruget breder digitaliseringen sig i form af malkerobotter og programmer til optimering af vanding af marker, fodring af dyr og overvågning af deres sundhedstilstand, siger chefkonsulent Martin Eggert Hansen, Teknologisk Institut. Han har ledet den danske del af analyserne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Undersøgelsen "ICT for Work: Digital Skills in the Work Place" er gennemført af Teknologisk Institut i samarbejde med rådgiverfirmaet Ecorys for EU-Kommissionen. Formålet er at kortlægge, hvordan IT-udfordringerne vil udvikle sig på fremtidens arbejdsmarked. I analysen - som er gennemført i seks EU-lande - er der udarbejdet 12 jobprofiler, der gennemgår udfordringer og fordele ved digitaliseringen for eksempel for landmænd, bilmekanikere, maskinoperatører, lærere, læger og politifolk.

? Digitaliseringen ændrer de færdigheder og kompetencer, der bliver efterspurgt i fremtiden?

- Digitaliseringen ændrer de færdigheder og kompetencer, der bliver efterspurgt i fremtiden, og det er meget forskelligt fra job til job. IT overtager i stigende grad rutinemæssige opgaver og betyder, at arbejdet bliver mere analytisk præget, fordi medarbejderne skal kunne anvende data fra IT-programmerne til at planlægge og træffe beslutninger, fastslår Martin Eggert Hansen.

I gennemgangen af de 12 jobprofiler konstateres det, at nogle kan nøjes med at kunne betjene for eksempel et program eller en app. Andre skal forberede sig på at kunne analysere og beherske komplekse IT-programmer, som på den ene side vil øge kvaliteten af deres arbejde og produktiviteten, og som samtidigt også stiller nye krav til færdigheder.

- Der er udfordringer i alle job, og eftersom teknologien hele tiden udvikler sig, gør jobindholdet det også. De der mangler knowhow og kompetencer - både arbejdstagere og arbejdsgivere - kan få vanskeligt ved at følge med, advarer chefkonsulent Martin Eggert Hansen.