Et hold af amerikanske forskere har studeret måder at konvertere dele af svinegylle, til vejbelægning.

I en pressemeddelelse på hjemmesiden for North Carolina A & T State University i Greensboro, er det rapporteret, at Professor Elle Fini og et hold af forskere har fundet en måde at udvinde den olie, der findes i svinegylle, og blande det med sten, for at danne en ny type asfalt, som er holdbar nok til motorvejstrafik. De kalder produktet for "Bio-Adhesive '.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den omfattende forskning, har blandt andet bestået i at teste det nye materiale i simulatorer, der fingerer tung og hurtig trafik, for at bestemme dens holdbarhed. Disse test har vist, at produktet er en succes ifølge pressemeddelelsen. Elle Fini og en gruppe af partnere har oprettet et firma kaldet Bio-Adhesive Alliance.

- Vi testede det for at se, om det vil give efter eller synke for meget, fordi det ikke bør gøre det. Og samtidig bør det ikke knække ved lave temperaturer, forklarer Elle Fini og fortsætter:

- Vores vision er at hjælpe landmanden og entreprenørbranchen. Vi ser det som en win / win løsning for begge parter.

Næsten intet går til spilde, under behandlingen. Den del, som er tilbage, når de har filtreret oliedelen fra, kan bruges af landmanden som gødning.