Parcellerne i Vinterhvede Cup´en nærmer sig høsten og dermed også afgørelsen for dette års Cup.

Agro følger i sæsonen 2016 Vinterhvede Cup-konkurrencen frem mod høst. En konkurrence, hvor seks forskellige hold dyster om at lave det højeste nettoudbytte i vinterhvede til foder, korrigeret for proteinindhold.

Da Agro var forbi parcellerne den 26. juli var parcellerne færdigbehandlet og ventede kun på den forestående høst. Det bliver spændende at se de endelig resultater efter høst, og hvorledes holdenes indsatser og forskellige strategier ender ud, når også økonomien bliver opgjort. Som det fremgår af figur 1 er der 724 kroner imellem de højeste og laveste udgifter.

I år er det dog ikke kun udgifterne, som spiller ind i slutresultatet, men også holdenes salgsstrategi kan få betydning. Dette er valgt for at skabe fokus på, hvor stor en indflydelse handelstidspunktet og salgsstrategien for korn har på det endelige dækningsbidrag. Grundlaget er lukkeprisen på den valgte salgsdag på Matif-børsen (dec-16-termin). Dog er fokus på dette sideløbende med den oprindelige konkurrence, hvor det stadig er et gennemsnit af de deltagende firmaers dagspris på høstdagen, som bliver afgørende for det endelige resultat.

Se flere billeder på agrologisk - facebook side.