En øget kernetemperatur hos pattegrisen vurderes at resultere i færre klemte grise og grise, der dør af sult, da deres energidepoter bliver bedre udnyttet.

Når pattegrisen bliver født, kommer den fra et miljø i soen på 39-40 grader og ud i et, for den, koldt miljø i farestalden på 20-22 grader. Dette gør, at pattegrisens kernetemperatur falder. For at pattegrisen kan få kernetemperaturen genoprettet, bruger den energi på at trække musklerne sammen, så der dannes varme. I praksis kan det ses ved, at grisen ryster, og på denne måde kan man få en idé om, hvorvidt pattegrisen fryser.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.