Abonnementsartikel

Deltidslandmændene får skattesmæk.

Underskudsramte deltidslandmænd risikerer at blive snydt for tusindvis af kroner. Skat vil ikke acceptere, at de trækker deres underskud fra. Men en række sager fra Landsskatteretten siger noget andet:

En regning på 80.000 kroner fra skattefar for restskat. Deltids landmand Jens-Martin Laursen fik sig noget af en overraskelse, da Skat ikke ville acceptere hans fradrag for et underskud, der opstod i 2002:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jeg noget chokeret over og står uforstående overfor. Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor, siger Jens-Martin Laursen.

I næsten 20 år har Stutteri Schnell haft succes med at opdrætte heste. Men for seks år siden gav bedriften et uventet underskud.

Jens-Martin Laursen er langt fra den eneste, der har fået afslag på at trække sit underskud fra. Chefkonsulent Palle Høj fra Heden og Fjorden har netop haft tre sager i landsskatteretten, som alle er vundet:

Nu har vi vundet nogle sager, så håber vi også, at de vil bruge det i andre sager, så vi ikke skal køre sager, der fuldstændig ligner det her i Landsskatteretten, siger Palle Høj til Maskinbladet.

Også Jens Martin Laursen fik for nylig Landsskatterettens ord for, at hans fradrag var godt nok:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig er man hamrende lykkelig for at have vundet, men det er ikke bare for sjov det her. Det er virkelig hårdt, og det er barsk, når det tager så mange år. Jeg var godt nok ved at give op mange gange, fortæller en lettet stutteriejer.

På trods af landsskatterettens seneste afgørelser i de aktuelle sager modtager Palle Høj stadig nødråb fra veldrevne deltidslandbrug, hvor Skat ikke vil acceptere fradrag for underskud.

Det har endnu ikke været muligt at få en komentar fra Skat.

Klik på videoikonet for at se TV-indslag om problemet. Maskinbladet kigger nærmere på skattesagerne i det kommende nummer af avisen.