Abonnementsartikel

Hvorfor sprøjte en hel mark med pesticider, hvis luftfotos kan vise præcis hvilke områder,der behøver sprøjtning, og hvilke der ikke gør? Dronestudier fra Institut for Plante-og Miljøvidenskab på Københavns Universitet gør nu denne teknologi tilgængelig for alle.

Droner vinder frem i det teknologiske landskab for tiden og også i kampen mod ukrudtet på marken. Forskere fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab og Datalogisk Institut ved Københavns Universitet har nemlig fundet en måde, hvorpå dronerne kan afbillede og kortlægge præcis, hvor på marken der vokser ukrudt. Ledende forsker bag projektet, lektor Jesper Rasmussen, forklarer, at det forhåbentlig kan bidrage til at begrænse behovet for sprøjtning.

- Ideen går ud på, at dronen flyver henover marken i en vis højde og fotograferer marken, og vores program kan derefter afsløre, om der er ukrudt på marken, og hvor det er. På grundlag af dronens billeder dannes der så et kort over ukrudtet med GPS koordinater, som landmanden kan køre ud og sprøjte efter, siger Jesper Rasmussen fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab og uddyber:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.