Abonnementsartikel

Anden artikel i serien fra Østermosegaard og Lykkensprøve ved Ikast. Denne gang mere om forårsarbejdet, som var præget af en lang pause mellem etableringen af de første og sidste afgrøder.

Store dele af forårsarbejdet blev for vores vedkommende først udført i maj. I starten af måneden manglede vi stadig at så cirka 120 hektar vårbyg og lægge 40 hektar kartofler. Vi blev færdig med kartoflerne den 16. maj, hvilket var samme tidspunkt som i 2015. Jeg var ikke så bange for de sent lagte kartofler, da det jo gik fint i 2015. Jeg var mere spændt på, hvordan vårbyggen, der blev sået omkring den 10. maj, ville udvikle sig.

På trods af det sene forår er jeg i dag - midt i juni - godt tilfreds. Vi fik hjælp af det varme vejr, som satte gang i hurtig fremspiring af kartoflerne. Cirka 25 dage efter lægningen var kartoflerne oppe. Den hurtige fremspiring har bevirket, at vi i år ser meget sunde kartofler. I 2015 lagde vi nogle af kartoflerne i jorden i cirka seks uger inden fremspiring.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.