Abonnementsartikel

Fødevareminister Eva Kjer Hansen satser på mere mad og mere miljø med ny teknologi.

Hun vil bruge innovationsloven, og de støttemidler den rummer, til at udvikle miljøteknologi i landbruget. Målet er at sikre en øget produktion og et bedre miljø, ikke mindst i husdyrproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor udbydes der under innovationsloven det særlige tema, ”Teknologier til fremme af en dynamisk og bæredygtig husdyrproduktion”.

Der ar sat 10 millioner kroner af til temaet om at fremme nye miljøteknologiske løsninger.

Og som det fremgår af en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet, skal pengene blandt andet bruges til at støtte nye foderteknologier, der kan sikre, at næringsstofferne i foderet udnyttes bedre – med mindre udslip af drivhusgasser fra dyrene til følge.

Ministeriet satser også på nye teknologier, der kan mindske ammoniakfordampningen og rense luften i staldene, ligesom man støtter udviklingen af internationalt anerkendte standarder og verifikationsprocedurer.

- Vi skal bruge midlerne i innovationsloven offensivt, så vores fødevarepolitik fremmer regeringens mål om et konkurrencedygtigt og bæredygtigt dansk landbrug på en og samme gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Loven giver en håndsrækning til at udvikle nye teknologier, der kan hjælpe landbruget med at opfylde skrappe miljøkrav og effektivisere produktionen.

- Samtidig understøtter vi udviklingen af miljøteknologisektoren, hvor der er et meget stort udviklings- og eksportpotentiale, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.