Abonnementsartikel

Adskillige undersøgelser igennem tiderne har vist, at jo bedre medarbejderne trives, jo mere yder de, jo større effektivitet og dermed bedre resultater.

At lade medarbejdere løse specifikke arbejdsopgaver sammen i et team er blevet en udbredt måde at organisere samarbejdet på også i landbruget - og dermed også en vigtig faktor i det psykiske arbejdsmiljø. Har man for eksempel et medarbejderteam til at forestå malkning tre gange i døgnet, eller et team af medarbejdere der skal varetage pasning af farestalden, så er det af stor betydning af de medarbejdere kan arbejde sammen og trives sammen med opgaven. Hvis ikke medarbejderteamet trives, så begynder effektiviteten at falde og de gode resultater udebliver. I et team-samarbejde er der både potentiale for større effektivitet og bedre resultater og potentiale for problemer.

Der er flere problemstillinger, der kan have betydning for trivslen i et team. Jeg vil nedenfor beskrive tre forhold nærmere:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.