Knap fem år er der gået, siden jeg startede som redaktør på Hyo. Det har været fem spændende og fantastiske år, hvor jeg har haft fornøjelsen af at møde rigtig mange af jer det ene eller det andet sted.

Det har også været fem år, hvor jeg med bekymring har set og hørt om, hvor svært det er at være svineproducent i Danmark, men samtidigt har jeg kunnet spore optimisme hos mange af jer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den samme optimisme og tro på en fornuftig fremtid for dansk svineproduktion har jeg også selv, og nu er det ved at være tid til, at der skal ske noget nyt. Derfor glæder jeg mig til at skulle ud og prøve kræfter med blandt andet en slagtesvineproduktion.

Det bliver ikke en fremmed der kommer til at overtage rorpinden fremover. Forhenværende barselsvikar på Hyo, Finn Gade Knudsen, har fået fast plads i redaktørstolen, og det, er jeg overbevist om, lover en god fremtid for magasinet.

Rundt om på landbrugsskolerne spirer der også masser af optimisme frem. I vores nye artikelserie om fremtidens svineproducenter, er det udelukkende positive og optimistiske unge landmænd, vi møder, når vi er ude og besøge dem på landbrugsskolerne rundt om i landet. Dét er en fed følelse og oplevelse. Denne gang kan I læse om en elev fra Landbrugsskolen Sjælland, som blandt andet understreger vigtigheden af, at vi selv tror på en fremtid for dansk landbrug.

Ellers håber jeg at de fleste er jer - trods visse udfordringer med vejret - er ved at være færdige med forårsarbejdet i marken og har sikret jer det bedst mulige udgangspunkt for at få noget godt foder i hus til dyrene.

Jeg vil ønske jer alle alt det bedste fremover og samtidig sige tusind tak til de af jer, der har åbnet stalddøren for mig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tak for denne gang.