Abonnementsartikel

Stroco-Agro viser Horsch-udstyr og et par spændende traktorer på dette års AgriMark

Stroco-Agro har i en del år haft importen af de tyske Horsch-redskaber til jordbearbejdning og såning. En del af dem vises frem på AgriMark 2008.

Til store dybder

Tiger harverne er udviklet til intensiv jordbearbejdning i op til 35 cm dybde, hvor store mængder halm og eventuel efterafgrøde kan blandes op i èn arbejdsgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tiger AS har 22 cm tandsporafstand, Tiger MT er en kombination af 67 cm høje tallerkner samt TerraGrip tænder. Frihøjden er 85 cm. Tiger fås i arbejdsbredder fra 3,0 til 8,0 meter.

De bliver vist med Pronto TD og DuoDrill såmaskinerne til såning af korn, raps, og efterafgrøder.

Til vekslende forhold

Terrano FX er en kompakt, men dog tung tre-bullet harve. Den kan bruges til såvel flad stubbearbejdning med fuld gennemskæring som til intensiv løsning og opblanding af halmrester i ned til 30 cm dybde.

Terrano FX kan monteres med ClipOn eller MultiMix skær. På grund af en tre-bullet ramme med en frihøjde på 85 cm samt en tandsporsafstand på 30 cm opblander Terrano FX jord og halmrester.

De fås i arbejdsbredder fra 3,0 til 8,0 meter og kan leveres med DuoDrill frøsåmaskine for såning af raps og efterafgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Terrano FG er en fire-bullet stubharve med stor gennemgang til overfladisk jordbearbejdning med fuldgennemskæring. En tre-rækket efterharve sørger for udjævning og fordeling af halm samt stubrester. Den egner sig til at danne falsk såbed og til at holde agersneglene væk.

Den kan monteres med enten ClipOn eller MultiMix skær til bearbejdning ned i 20 cm dybde. Og den kan kombineres med Optipack AS og DD for genpakning af jorden. De fås i arbejdsbredder fra 6,0 til 12,10 meter. Kan leveres med DuoDrill frøsåmaskine til såning af raps og efterafgrøder

Joker CT er en nyudviklet, kompakt tallerkenharve. Den kendetegnes ved stor frihøjde og god gennemgang på grund af parvis ophængte tallerkener. Den er velegnet til overfladisk bearbejdning samt samtidig såning af efterafgrøder efter høst. Joker CT fås i arbejdsbredde fra 3,0 op til 12,0 meter.

Til såning med og uden pløjning

Pronto DC og AS såmaskinerne er beregnet til præcis placering af udsæden ved hastigheder på over 12 km/t og mulighed for samtidig placering af gødning.

Pronto-princippet består i pakning, udjævning, pakning, såning og presning. Pronto DC fås i arbejdsbredder fra 3,0 til 9,0 meter, mens Pronto AS har en arbejdsbredde på 6,0 m.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med otte store bærehjul, som pakker i hele bredden, er Pronto KE en velegnet til brug sammen med en rotorharve. Den leveres med en såvogn med et indhold på 4.000 l. Den har en arbejdsbredde på 6,0 meter.

Sprinter ST er en ny, to-bullet og kompakt såmaskine med tandskær. Den kombinerer jordbearbejdning, såning og gødskning i en arbejdsgang og er primært rettet mod 100 procent pløjefri dyrkning. Sprinter ST leveres i arbejdsbredder fra 3,0 til 12,0 m.

Maistro såmaskinerne kendetegnes ved at arbejde helt uden vakuum. Et fingersystem sørger for placering af hvert majsfrø. Der er mulighed for rækkeafblænding samt justering af frøafstand fra kabinen.

Dybdeføringshjul på siden af skiveskærene placerer frøene, og gødningsskæret er monteret på såenheden og arbejder altid i samme afstand fra såskæret. Maistro majssåmaskinerne leveres i op til 12 rækker.