I den samme uge, som forårssolen endelig har ramt Danmark, begynder temperaturen også at stige på det europæiske marked for fersk svinekød.

- Der er sket en ganske tydelig vending i stemningen. Vi ser en bedre efterspørgsel efter stort set alle delstykker, og der er ingen tvivl om, at det hænger direkte sammen med forårsvejr og solskin i hele Mellem- og Nordeuropa, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At vejret har så stor betydning for efterspørgslen, skyldes ikke alene, at grillsæsonen nu skydes i gang. Så snart solen skinner, kommer der gang i udelivet, og derfor stiger forbruget af både skinke, bacon og pølser også ganske betragteligt.

- Vi er ganske positive lige nu. Vi har en god situation for nakker, bove, forender, bryst og skinker, fordi vi allerede har dækket en del af salget af med gode kontrakter. Det giver os mulighed for at være lidt mere offensive i spotmarkedet og gå målrettet efter de bedste handler, siger Søren Tinggaard.

Efterspørgsel på backs til Storbritannien er også i bedring, mens afsætningen til både Kina og Japan er uændret på et forholdsvis højt niveau.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 9,00 kroner pr. kg og 5,60 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.