Abonnementsartikel

Efterafgrøder spiller en fremtrædende rolle i det økologiske jordbrug. Dels som kvælstoflager til næste afgrøde og dels som bekæmper af rodukrudt. Nu skal et projekt i Økologisk Landsforening i samarbejde med landmænd og forskere udvikle et nyt koncept for stærke efterafgrøder på forskellige jordtyper. Konceptet kan optimere anvendelsen og effekten af efterafgrøder i økologisk planteavl.

"Nyt efterafgrødekoncept med økonomisk gevinst" hedder et ny udviklingsprojekt, som Økologisk Landsforening står i spidsen for i 2016 og 2017. Formålet med projektet er at hjælpe økologiske landmænd til at udnytte efterafgrødernes potentiale maksimalt for at få en bedre økonomi i økologisk planteproduktion, mindre N-tab, mindre rodukrudt, lavere maskinomkostninger til efterårsharvning, større jordfrugtbarhed, biodiversitet og C-binding i jorden.

To økologiske planteavlere med forskellige jordtyper lægger marker til projektets forsøg, hvor der blandt andet skal afprøves forskellige efterafgrødeblandinger, forskellige så- og høsttidspunkter samt høstmetoder af hovedafgrøden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.