Abonnementsartikel

Nye muligheder for udbytteregistrering på alle marker har stort potentiale for grovfoderproduktionen, men det er vigtigt at klarlægge behovene på egen bedrift og få hjælp til at få de nye informationer sat i system og anvendt.

Mange maskinstationer tilbyder nu udbytteregistrering på markniveau. Den såkaldte digitale motorvej mellem udbytteregistrering i Mark Online og lagermodulet i DMS (dairy management system) er åben. Det betyder, at det nu er nemmere at holde styr på sine markudbytter og lageret hjemme i siloen. Med udbytteregistrering bliver det nu endnu mere aktuelt at benytte værktøjet FMS (Foder-Mark-System), hvor blandt andet mark- og maskinomkostninger kan beregnes for de enkelte afgrøder, men også ned på markniveau.

Den nye digitale verden forbedrer dog ikke resultaterne i grovfoderproduktionen i sig selv. Faktisk gør de mange muligheder det givetvis endnu svære at investere sine rådgivningspenge rigtigt. Og derfor er det nu, som aldrig før, vigtigt, at bedriftens rådgivere forstår at arbejde tæt sammen om grovfoderrådgivningen og forstår at udvælge netop de værktøjer og de metoder, som rykker resultater på netop din bedrift. Der er ingen grund til at bruge en hammer, hvis opgaven løses bedst med en skruetrækker.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.