Der smaskes, gumles og nydes. På gården Nordre Lindheim i Gvarv iTelemark spiser 94 grise så mange æbler, som de overhovedet orker. Ideen er langt fra ny. Måske kan det endda kaldes en tradition. Grise har altid fået madrester og selvfølgelig også nedfaldsfrugt. For år tilbage har det for landmænd, som havde både frugt- og svineproduktion, været naturligt at give grisene de frugter, der ikke længere var egnede til menneskeføde. Hos Katrine og Andreas Høibø får grisene dog kun kvalitetsæbler. De rådne æbler er sorteret fra.

Tilbage står kasser med æbler, som er faldet ned eller er høstet i hånden. Æblerne er plukket i egen plantage bestående af omkring 12.000 æbletræer. Alt går til presning og egen æblemost, "Eventyrmost", som ægteparret Høibø har høstet en række priser for. Nu følger "Æblegrisen" som eventyrprodukt nummer to.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.