Abonnementsartikel

VIFU – Videncenter for Fødevareudvikling - havde i 2007 en netto-omsætning på knap 5,5 millioner kr. og kom ud af året med et overskud på godt 350.000 kr., meddeler organisationen i en pressemeddelese.

2007 var et år med et højt aktivitetsniveau og mange projekter inden for både den håndværksbaserede og den industrialiserede fødevareproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VIFU’s projekt- og praktikformidling ProjektAcceleratoren gennemførte i 2007 studenterprojekter, der involverede en række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og i alt 20 studerende.

En af dem var professionsbachelor i Ernæring og Sundhed fra Ankerhus Seminarium, Jane Wang Nielsen. Hun afsluttede sin uddannelse med et praktikophold hos VIFU og har efterfølgende fået job i kvalitetsafdelingen hos Royal Greenland A/S.

Skaber alliancer

I 2007 gjorde VIFU sig gældende som en aktør, der danner utraditionelle alliancer. Et eksempel herpå er rumæneren Claudiu Milosescu, der igennem ProjektAcceleratoren er blevet koblet på projektet ”Vækst 2011 – Thyborøn Havn”.

Projektet er et samarbejdsprojekt imellem flere parter i Thyborøn med det formål at udvikle Thyborøn Havn til Nordeuropas center for konsumfisk i højkvalitetsklassen.

Også VIFU’s opsætning af juleklassikeren Nøddeknækkeren som en konference i december 2007 var med til at danne utraditionelle alliancer mellem virksomheder og videninstitutioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev skabt flere kontakter, og en række projekter er blevet søsat på baggrund heraf.

Brobygning i fokus

Netop samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner, hvor VIFU sætter stor fokus på kontaktformidling og brobygning forventes at komme til at tegne 2008.

Desuden vil 2008 i høj grad blive præget af den rådgivningspalet for den håndværksbaserede fødevareproduktion, VIFU er i færd med at opbygge.

Forventningerne for 2008 er et balanceret budget.