Abonnementsartikel

Man kan som regel stadig handle en ejendom 15 procent under den offentlige vurdering i forbindelse med generationsskifte og dødsbo.

Højesteret traf 8. marts 2016 en længe ventet afgørelse om reglerne for værdiansættelse af fast ejendom i forbindelse med overdragelse fra dødsboer. Højesterets kendelse var imødeset med spænding, og der var i pressen lagt op til, at denne sag kunne betyde et brud med mere end 30 års fast praksis, hvorefter fast ejendom - for eksempel landbrugsejendomme - altid har kunnet handles i generationsskifter eller udlægges fra dødsboer til en værdi svarende til den offentlige ejendomsvurdering med fradrag af 15 procent.

Spørgsmålet har stor betydning. Danmarks Statistik offentliggør årligt prisoplysninger for eksempelvis familieoverdragelse af landbrugsejendomme, og overdragelsessummerne er altid betydeligt lavere end de offentlige ejendomsvurderinger.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.