Abonnementsartikel

Et pivotanlæg kan også bruges til andet end vanding, det kræver blot, at man tænker anderledes, fortæller Svend Højrup fra Agrometer. Men ellers taler et lavere energiforbrug og arbejdsbehov også som nogle af fordelene ved dette anlæg.

Lavere energiforbrug og mindre arbejdsforbrug er nogle af fordelene ved et pivotanlæg. Pivot-vandingsanlæggene er udbredt andre steder i Europa, mens der stort set ingen er i Danmark.

- Som leverandør af vandingssystemer ser vi altid, om der er tiltag, der kan optimere driften og reducere udgifterne til vanding. Og sammenligner man pivot-anlæg med de systemer, der bruges i Danmark i dag, springer det i øjnene, at pivot-anlæg har en række fordele, som danske landmænd også kan gøre brug af, fortæller Svend Højrup og tilføjer:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.