Abonnementsartikel

Herefordavlernes verdenskongres sætter sit præg på Landsskuepladsen

Prins Joachim er inviteret til Herning som protektor for Herefordavlernes verdenskongres, som i år afvikles i Danmark.

Et af højdepunkterne er besøget på Landsskuet 4. juli, hvor mere end 100 Herefordavlere fra hele verden vil studere toppen af dansk Hereford og overvære bedømmelsen på åbningsdagen. Prins Joachim skal blandt andet overrække en nyindstiftet ”Prins Joachims Ærespokal” til udstillingens absolut bedste Hereford, The Supreme Champion, ligesom han også bliver hovedtaler ved Landsskuets åbning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hereford fra moderlandet

Det er den danske Herefordforening, der sammen med de øvrige nordiske foreninger står bag verdenskonferencen, der får deltagelse af avlere fra Nord- og Sydamerika, Australien, New Zealand og Sydafrika samt en række europæiske lande, herunder Herefords hjemland, England.

Deres internationale kenderblikke på World Hereford Show 2008, som særudstillingen under Landsskuet kaldes, har naturligvis fået de danske Herefordavlere til at gøre en ekstra indsats for at vise det bedste fra de danske besætninger.

Andre racer udstiller ikke dyr fra det nordlige Jylland på grund af Bluetongue-restriktioner, men grænsen på tværs af Jylland holder ikke Herefordavlerne tilbage.

På fremmed græs efter skuet

For at nordjyske Hereford-dyr også kan vises på udstillingen i Herning, har Herefordforeningen oprettet en ’Herefordbørs’ på foreningens hjemmeside, www.hereford.dk.

Her kan interesserede efterlyse og tilbyde græsning til nordjyske dyr i perioden efter Landsskuet til sidst på året, hvor en forventet mittefri periode betyder, at dyrene uden problemer kan passere gældende restriktionszonegrænser tilbage til deres hjembesætninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første aftaler på ’Herefordbørsen’ er indgået, men Herefordforeningen opfordrer endnu flere avlere til at benytte sig af denne enestående mulighed for at deltage i den største begivenhed nogensinde inden for Herefordavl i Danmark.

Herefordforeningen forventer omkring 160 udstillede Hereforddyr, og det dommer bliver den rutinerede Herefordavler fra Nordirland, John McMordie.