Abonnementsartikel

Overblik over ens økonomiske situation er vigtig i forhold til tilliden hos banken og realkreditinstituttet.

Odsherred Landboforening har som nogle af de første landboforeninger i landet afholdt generalforsamling, hvor der sædvanligvis var stor interesse fra medlemmerne til at deltage.

Odsherred Landboforenings formand, Karl Otto Nielsen, fortalte om det forgangne år, som skulle have været præget af optimisme, men i stedet var de forventede bedre tider ikke slået igennem endnu. Det er desværre gået den gale vej med priserne for stort set alle produktionsgrenene. Det er imidlertidig gået stærkt for den nye regering, hvor Fødevare- og Miljøministeriet blev lagt sammen, og på fem måneder er 35 procent af alle miljølove og bekendtgørelser fjernet, hvilket betyder at cirka 2.400 bekendtgørelser er reduceret til 1.500 bekendtgørelser i dag. Men der er fortsat mange emner at tage hånd om, blandt andet den omtalte PSO-afgift, som kostede erhvervet 750 millioner kroner i 2015. Eller pesticidafgifterne, som er kommet over de 600 millioner kroner årligt. Bureaukratiet og reglerne omkring enkeltbetaling, krydsoverensstemmelseskrav og eventuelle bøder ifølge deraf er også oplagte emner.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.