Igennem mange år har man vidst, at man i mælkeerstatninger ikke skal bruge almindelig sojaskrå, da råvaren ikke har en fordøjelighed, der er høj nok, og fordi den indeholder uønskede stoffer, som fungerer direkte som næring for de bakterier i tarmen, som udvikler diarré. Nu er det så kommet til, at vi skal bruge den viden, når kalvene fodres.

Vi ved, at en malkekos mulige produktionsniveau bliver lagt allerede i tiden som kalv. Ethvert lille tilbageslag i kalven og senere kviens sundhed, vil tilsammen have medindflydelse på malkekoens ydelsesniveau, når den kommer i kostalden. Netop derfor er det utroligt vigtigt at undgå blandt andet diarré hos vores kalve.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.