Abonnementsartikel

På baggrund af Maskinbladets oplysninger, stiller SF’s miljøordfører, Ida Auken, nu en række spørgsmål til miljøminister Troels Lund Poulsen. (V)

Regeringen garanterede så sent som i januar, at pesticidforbruget i Danmark skal reduceres inden udgangen af 2009. Tal som Maskinbladet offentliggør i dag slår fast, at forbruget af stråforkorter og planteværn lige nu stiger markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er spørgsmålene, som SF’s miljøordfører stiller til ministeren:

1. Fastholder ministeren, at behandlingshyppigheden med pesticider skal reduceres til 1,7 inden 2010?

2. Vil ministeren tage kontakt til de store importører af pesticider og undersøge, om der i indeværende år på nuværende tidspunkt er solgt større mængder pesticider end normalt, fx sammenlignet med gennemsnittet de seneste tre år, og herunder hvorvidt især salget af fungicider (svampemidler) og vækstregulerende midler (stråforkortere) er større end normalt?

3. Hvad kan ministeren oplyse om udviklingen i salget af fungicider og vækstregulerende midler - år for år - 2000-6 i forhold til den generelle udvikling i behandlingshyppigheden og solgte/anvendte mængder pesticider i Danmark og i forhold til målsætningerne i pesticidhandlingsplanerne?