Abonnementsartikel

En ekstra dimension i uddannelsen, mere ballast i forhold til fremtidens globaliserede landbrug og en oplevelse for livet kan være i vente, hvis man tager et AgriVenture praktikophold med IAEA

- Et IAEA/AgriVenture-ophold er en enestående chance for at få indblik i andre verdener og for at møde mennesker af anden nationalitet – med samme interesse som en selv.

Sådan lyder opfordringen fra International Agricultural Exchange Association (IAEA), der siden 1965 har kørt sine ”globaliseringsprogrammer” og har sendt næsten 8.000 unge danskere udenlands i en periode som AgriVenture-trainee.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I et AgriVenture praktikophold tilbydes unge mennesker mellem 18 og 30 år – og med kørekort – muligheden for at arbejde inden for landbrug, gartneri og/eller husholdning i primært Australien, New Zealand, USA, Canada og Japan. Unge fra de pågældende lande kan rejse den modsatte vej.

Kan styrke mulighederne

Hos IAEA ser man praktikopholdene som en god mulighed for at tilføre landbrugsuddannelsen en ekstra dimension, der gør de unge bedre i stand til at klare sig i fremtidens effektive, globaliserede landbrug. I tilgift venter en kæmpe oplevelse.

- Hvor man end vælger at rejse hen, vil man finde et bredt netværk af rejsefæller fra hele verden og lokale kontaktpersoner. Man vil få mulighed for ikke bare at arbejde, men også at få nye kulturelle indtryk, som man aldrig ville få som turist.

- Et AgriVenture-ophold i udlandet kan styrke den enkeltes muligheder. Flere burde gribe chancen, da hverken dyr eller jord kender grænser, og folk i fremtidens landbrug skal have erfaring og ballast – udover det, at kunne tænke selvstændigt, lyder pointen fra IAEA.

Oplevelser at hente

Også landbrugsmæssigt er der oplevelser at hente, idet værtsfamiliernes gårde og farme findes i alle typer og størrelser, fra ganske små til enormt store med kæmpemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der dyrkes mange forskellige former for afgrøder, både kendte og ukendte for danskerne. Der er små og store dyrehold, fedekvæg, malkekøer, får, svin og heste i rene og blandede besætninger.

Værtsfamilien har ofte børn, og IAEA forklarer, at de unge har mulighed for at rejse ud som en såkaldt Agriculture + Home Management Trainee. Det vil sige, at man både arbejder i landbrug og husholdning, hvilket giver endnu større mulighed for at lære familie og kultur at kende.

Ferie indgår som en del af opholdet, og længden på ferien er afhængig af opholdets længde.

Lørdag 5. juli fra klokken 10.00 holder IAEA informationsmøde på Dalum Landbrugsskole om AgriVenture-mulighederne.

Har sendt næsten 30.000 ud i verden

International Agricultural Exchange Association (IAEA) blev stiftet i 1965 på initiativ afdanskeren Hans H. Kristensen med støtte fra landboungdommen. Via Norge og siden England bredte idéen sig til de 20 lande, hvor foreningen i dag har afdelinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvekslingsprogrammet AgriVenture drives af IAEA ved hjælp af administrative centre i sekslande og hovedkontoret på Lerchenborg Gods ved Kalundborg.

Med AgriVenture har IAEA siden 1965 sendt næsten 30.000 unge personer mellem 18 og 30 år ud i verden som praktikanter inden for landbrug, gartneri og landhusholdning.

IAEA skaffer deltagerne placering hos en passende værtsfamilie, sørger for visa, arbejdstilladelse, forsikring og flybilletter. Derudover står organisationen før, under og efter opholdet for orienteringsmøder, seminarer og sociale arrangementer.

Praktikopholdet kan godkendes som praktikophold under modul 2 i landbrugsuddannelsen.

Generelt arrangerer IAEA hele opholdet, der afhængig af destinationen kan være på mellem fem en halv og 14 måneder.