Abonnementsartikel

Kornprotein i kombination med frie aminosyrer erstatter dyrt proteintilskud, og værdien af én procent protein i korn er tre til fire kroner pr. 100 kg.

Gennem de sidste 25 år er proteinindholdet i byg og hvede faldet fra cirka 11 til nu cirka 8,5 procent i varen (Se figur 1 på side 11). Det er en konsekvens af reduceret gødskning og selektion af sorter, som klarer sig godt ved lav gødskning. Muligheden for mere gødning i 2016 forventes både at øge udbyttet med cirka fem hkg pr. hektar og at øge proteinindholdet i byg og hvede med cirka én procent, men effekten på protein afhænger også af, hvornår gødningen tildeles. Tildeles en højere andel af gødningen midt i maj eller omkring 1. juni opnås højere proteinprocent, men også lidt større risiko for mindre udbytte.

I denne artikel ses på, hvad protein fra byg og hvede er værd i svinefoder.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.