Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Danish Crown lancerer blandingsprodukt med grøntsager
Danish Crown har lanceret et produkt, som er en blanding af hakket oksekød og rehydreret ærteprotein, gulerødder, pastinak og fermenteret løg.
Ifølge en pressemeddelelse fra selskabet bliver det dermed muligt for danskerne at spise kød med bedre samvittighed.
Det nye produkt sælges i en variant med 65 procent oksekød og 35 procent grønt i supermarkedskæderne Meny og Spar. Det giver ifølge Danish Crown en CO2e-reduktion på 32 procent sammenlignet med samme mængde rent hakket oksekød ifølge beregninger, som er baseret på den såkaldte A-LCA-model.
Samtidig er prisen ifølge Danish Crown cirka en femtedel lavere end tilsvarende oksefars.
Kombi Hak leveres også til professionelle køkkener som restauranter, hoteller og kantiner i en version bestående af lige dele oksekød og grønt.
- Her bliver der sparet op til 46 procent CO2, oplyser Danish Crown i pressemeddelelsen.
Ifølge Danish Crown har det været en udfordring at udvikle et produkt, som har den gode smag af oksekød, indeholder grønt og samtidig kan tilberedes og krydres præcis som hakket oksekød.
- Det var en fantastisk følelse, da vi efter flere års udvikling i samarbejde med kunder og forbrugere fandt den rette kombination, der gav os en hakkebøf, som vi kender den i smag og tekstur, siger Finn Klostermann, CEO for Danish Crown Beef.
Han tilføjer, at mange eksisterende blandingsprodukter ikke lever op til de forventninger, danskerne har til konsistens og tilberedning.
- Men med Kombi Hak kan danskerne fortsætte med at spise deres livretter og samtidig spare CO2, og den mulighed er vi meget glade for at give dem, siger Finn Klostermann.
Også hos Dagrofa, der står bag Meny og Spar er der glæde over det nye blandingsprodukt.
- Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder et reelt og velsmagende alternativ til det rene oksekød. Vi har mange kunder, der går meget op i, hvad de lægger i indkøbskurven, og med Kombi Hak kan de få hverdagsretter med lavere CO2-aftryk uden at ændre deres madvaner radikalt, siger Jesper Bjerring, kategoridirektør i Dagrofa.