Abonnementsartikel

EU's krisepakke giver 1,5 øre pr. liter mælk. Formanden for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, siger til Maskinbladet, at afregningsprisen for mælk skal op med 40-50 øre pr. liter.

Selv om der reelt kun er tale om et tilskud på 1,5 øre pr. liter mælk til de danske mælkeproducenter, er de 83 millioner kroner i krisestøtte fra EU "bedre end ingenting".

Det siger formanden for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Peder Philipp til Maskinbladet. Det er ikke mindst det russiske importforbud og deraf følgende faldende mælkepriser, der har skabt en vanskelig situation for de danske mælkeproducenter, og de 83 millioner kroner kommer fra en ekstraordinær krisepakke til europæisk landbrug på 420 millioner euro, der primært skal tilfalde mælkeproducenterne, der det seneste år er blevet hårdt ramte af faldende afregningspriser for deres mælk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrenceevne

Peder Philipp understreger, at krisepakken er udmålt i forhold til mælkeproduktionen i de enkelte lande, og derfor ville de danske mælkeproducenters konkurrenceevne være forværret, hvis ikke de havde fået pengene:

- Vi har fået vores andel. 83 millioner kroner redder ikke en hel verden, men vi ligestilles med de andre landes mælkeproducenter, og det er det centrale. Vi er meget presset, og set i det perspektiv er 1,5 øre pr. liter mælk ikke ret mange penge. Virkeligheden er den, at vi gerne ret hurtigt skulle have en forbedring af vore afregningspriser på 40-50 øre pr. liter. Det er det, der skal til for at vi kan få bare en rimelig indtjening, siger Peder Philipp til Maskinbladet.