Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
På sofari hos 14 økologiske griseproducenter
Igen i år arrangerede Landbrug & Fødevarer Sofari i samarbejde med foreningen FØKS samt Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening Sofari.
Søndagen stod derfor i det økologiske griselivs tegn, hvor dialogen mellem danskerne og de økologiske griseproducenter var i fokus.
14 økologiske griseproducenter, spredt over hele Danmark, åbnede deres gårde og gav danskerne en unik mulighed for at opleve øko-griselivet på nært hold, skriver L&F i en pressemeddelelse.
Besøgende blev budt velkommen til at se grise rulle sig i mudderhuller, smågrise tumle rundt med krølle på halen og høre landmændene fortælle om dyrevelfærd, klima og bæredygtig landbrugspraksis.
Med sofari-bussen
Godt 9.300 danskere valgte at bruge søndagen på Sofari. En af dem var Hanne Solbjerg fra Hvidovre, der var hoppet på Sofari-bussen i København til Birthesminde ved Holbæk
- Jeg går meget op i økologi og dyrevelfærd. Derfor har jeg taget mine to veninder med, der ikke interesserer sig så meget for, hvor maden kommer fra. Nu har de fået syn for, hvordan de økologiske grise lever og et bedre beslutningsgrundlag, når de næste gang skal lægger kød i indkøbskurven, siger Hanne Solbjerg.
Det glæder Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, at så mange gæster havde lyst til at se, hvordan de økologiske grise lever.
- Det er bare super dejligt. Vi har haft så mange glade gæster her på Risbjerg Landbrug. Det er en rigtig god oplevelse og en fornøjelse at lukke folk ind, så de på nærmeste hold kan opleve det liv, vi tilbyder vores grise. De får en på opleveren, vi får fortalt en masse om, hvorfor vi gør, som vi gør i vores økologiske griseproduktion og vi får smagt på grisen, siger Hans Erik Jørgensen.