Abonnementsartikel

Hobro Dyrskue kan bryste sig af en flot placering, men også af en dyreudstilling, der er vokset de seneste år

Midt imellem å, fjord og by. Der ligger Hobro Dyrskue. Men den idylliske placering er ikke det eneste, der er værd at komme efter, hvis man slår vejen forbi Hobro 26. juli, når skuet løber af stablen.

Her er nemlig stor maskinudstilling med veteranmodeller og det nyeste nye, masser af dyr og en lang række aktiviteter for både store og små. Samtidig er der gjort en del ud af at have stande med både faglige og underholdende indslag, så der er noget at komme efter, hvad enten man er landmand eller byboer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuets målsætning er da også at knytte og fastholde de bånd, der er mellem land og by, og samtidig være stedet, hvor den professionelle landmand kan måle sig selv i forhold til kollegerne.

Høje forventninger

Hobro Dyrskue åbner kl. 8.00 med gratis rundstykker til de første 200 gæster og lukker og slukker først kl. 2.00 om natten.

I løbet af dagen vil der være mulighed for at opleve en dyreudstilling, som de seneste år har nydt en stor opbakning blandt udstillerne.

- Vi har igennem mange år haft meget fokus på dyr, og det afspejler sig i kvaliteten af de dyr, der tilmeldes. Vores forventninger til dyreudstilingen er også høje i år, og vi håber på fremgang fra områder, hvor det ikke er muligt at udstille på Landsskuet i Herning, siger Morten Ege Thomsen, dyrskuesekretær, Hobro Dyrskue.

- I det hele taget håber vi på et succesfuldt skue, hvor landbruget virkelig får vist, hvad det står for, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det’ også for børn

I den underholdende afdeling vil der være konkurrencer og opvisninger – ofte med ”lokale helte”. Og endelig er der også målrettede arrangementer og stande for børn og unge.

Blandt andet en 4H-udstilling og et børnedyrskue, hvor et af højdepunkterne plejer at være, når dyrene er pyntet efter alle kunstens regler.