Alcon har siden firmaets start udviklet og produceret halmfyr til blandt andet småballer. Halmfyrene er løbende blevet opdateret med nyeste viden og teknologi.

Alcon Halmfyr model R, er et enkelt og simpelt halmfyr, for dig som ønsker at fyre med halm på en billig men stadig økonomisk måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er halmfyret født med vendbare hængsler, så døren kan ændres fra venstre til højre hængsling.

Brændkammeret er isoleret med robuste keramiske sten, for at opnå en effektiv forbrænding ved høj temperatur. Model R er beregnet til indendørs montage.

Almindelig trækregulator

For at model R kan fungere ordentligt kræves der en passende akkumuleringstank og ekspansionsbeholder. Fyret leveres med en almindelig trækregulator der styrer afbrændingen. Her er det alene skorstenens træk der afbrænder halmen. Denne løsning kan kun anvendes ved afbrænding af småballer, og forudsætter et godt træk i skorstenen.

Fyret har et blæsersæt der monteres på halmfyrets indfyringsdør, en blæser der styres af en simpel PLC-styring. Blæseren kører med konstant omdrejningshastighed, og pauser hvis kedeltemperaturen bliver for høj, ligesom den slukker helt når røgtemperaturen bliver for lav.

Avancerede styring

Fyret er desuden udstyret med Alcon avancerede computerstyring der hastighedsregulerer de påmonterede primær- og sekundærblæsere. Denne regulering styres ud fra røgens iltindhold, røgens temperatur og kedlens temperatur. Bemærk venligst, at denne løsning i nogle tilfælde ikke er egnet ved afbrænding af småballer.