Google-brillen, termokameraet og automatisk nummerpladeregistrering er blot nogle af de nyskabelser landmanden kan opleve og afprøve, når den nye landbrugsmesse FarmerTech, slår dørene op. Messen har nemlig indgået et samarbejde med Seges, der vil fremvise og demonstrere nogle af de metoder og teknologier, landmanden formentlig vil benytte sig af i fremtidens stalde.

Aktiviteten hedder Walk of Future, og tager landmanden med på en rejse ind i fremtidens stalde. Termokameraet er et af de redskaber, som Seges netop er i gang med at teste og som vil blive fremvist på Walk of Future.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Termofotografering bruges allerede til at afsløre varmeudslip fra huse, men da infektion udløser varme, kan teknologien måske også give os brugbar viden om yverbetændelse eller andre typer infektion hos dyr, siger Birgitte Wulff fra Seges.

Også nye redskaber til svineproducenten fremvises på Walk of Future. Her vises nye teknologier, der kan hjælpe med at opretholde effektiv smittebeskyttelse. Oplev blandt andet automatisk nummerpladeregistrering der gør det muligt at kontrollere de biler, der bakker til udleveringsrampen. På den måde kan svineproducenten i fremtiden få oplysninger om bilens seneste vognvask og overholdelse af karantænetider.

Google-brillen

Den kendte internetbrille Google Glasses, også kaldet Google-brillen, blev i 2014 afprøvet i praksis af fire landmænd.

I en ny udgave skal brillen, som en tilpasset erhvervsmulighed, testes hos to landmænd i 2016.

Brillen fremvises på Walk of Future på FarmerTech og demonstrerer, hvordan den kan medvirke til en mere effektiv arbejdsgang hos landmanden. Brillen er stemmestyret og kan fremkalde forskellige informationer og data fra stalden. Nicolai Fog Hansen fra Seges fortæller:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmanden har behov for adgang til relevante informationer og data dér, hvor han er, og her kan brillen blive et vigtigt hjælpemiddel.

Konkret viden

Walk of Future er blot én af de aktiviteter, der vil finde sted på FarmerTech til januar.

Innovation og viden er omdrejningspunktet for messen, og det er en topprioritet, at der er aktiviteter for alle deltagere, og at alle får konkret viden med hjem, siger direktør for FarmerTech, Allan Pedersen, der glæder sig over det spændende og relevante program, som Seges stiller med på messen.

Ny og anderledes messe

FarmerTech er en helt ny messe, der er blevet til på grund af opfordringer fra landmænd og agroindustrielle virksomheder.

Mange havde et ønske om en messe de vintre, hvor der ikke er Agromek, og derfor er Landbrug & Fødevarer og Dansk Agroindustri gået sammen om at etablere FarmerTech.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Messen har til formål at skabe en platform, hvor det er muligt for forskellige interessenter i dansk landbrug at skabe en kobling mellem produkter, viden og faglighed.