Gentag tilbyder en totalløsning for prøvetagning, opbevaring og forsendelse af vævsprøverne. Vi har sammensat en DNA pakke, som gør det nemt at komme i gang med DNA analyse.

Pakken består af GenoTag øremærker, der er godkendt som et officielt øremærke til kvægets højre øre, samt en praktisk æske til opbevaring og forsendelse af prøvebeholderne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Genotag DNA har været brugt til DNA analyse i forbindelse med genomisk selektion i kvægbesætninger i over 10 år, med mere end 60.000.000 mærker produceret på verdensplan.

Nemt og enkelt

DNA øremærket sættes på højre øre akkurat som et almindeligt øremærke. Under isætning af øremærket skæres en vævsprøve, der skubbes ned i den prøvebeholder, der sidder på mærkets hun-del. Du skal derfor ikke til at deponere vævsprøven ned i en separat prøvebeholder.

Idet tangen lukkes sammen, forsegles prøvebeholderen automatisk. Derved undgås krydskontaminering og infektion. På prøvebeholderen er påskrevet samme ID som på selve øremærket, så du er sikker på at vævsprøve og dyr er koblet sammen.

Når øremærket er sat i, sidder den forseglede prøvebeholder på tang­en og er lige til at løfte op. Prøvebeholderen indeholder konserveringsmiddel og sikrer, at vævsprøven holdes intakt.

Du skal bruge samme tang til isætning af alle vores øremærker, herunder Flexotronic elektroniske øremærker, visuelle mærker og Genotag mærkerne, der udtager vævsprøver under isætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kom godt igang med GenoTag

Vi tilbyder en totalløsning for prøvetagning, opbevaring og forsendelse af vævsprøverne. De officielle GenTag DNA øremærker kan bestilles på Landmand.DK eller ved at ringe til TRU-TEST. Vævsprøverne sendes til GenoSkan A/S til opbevaring og udarbejdelse af genetisk analyse og test.

Genetisk analyse bestilles hos Viking Genetics., og forældreskabstest bestilles gennem Dyreregistrering/DMS.

Med Genotag er der nul procents risiko for, at en vævsprøve ikke kobles til koen. Den prøvebeholder, der sidder på Genotag har påtrykt samme ID som øremærket, og har stregkode i bunden, som læses på laboratoriet. Samtidigt slipper man for selv at trykke vævsprøven ned i en separat prøvebeholder, hvilket sparer en arbejdsgang.

Mød Tru-test på Nutrifair d. 20-21 januar 2016.