Mængden og kvaliteten af grovfoder er den faktor, der har størst økonomisk betydning i den moderne mælkeproduktion.

Så kontant er meldingen fra virksomheden SH Ensilering, der holder til i landsbyen Højslev ved Skive og på Nutrifair promoverer sine produkter over for tusindvis af landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Måden afgrøderne bliver dyrket, bjærget og ensileret på, har afgørende betydning for dyrenes foderoptagelse, produktion og sundhed og har derfor stor økonomisk betydning, fortæller Søren Hertzum, indehaver af SH Ensilering og tilføjer:

- Alle led i foderkæden skal optimeres, så mængden og kvaliteten bliver i top, og omkostningerne pr. foderenhed holdes nede.

SH Ensilering sælger udvalgte kvalitetsprodukter og rådgiver med skarp fokus på at optimere det økonomiske potentiale i landmandens grovfoder. Virksomheden, der holder til på Bådsgårdvej, både ejes og drives af Søren Hertzum, som er uddannet landmand og har haft mælkeproduktion i 13 år. Siden 2004 har han arbejdet med rådgivning i ensilering og brug af ensileringsmidlerne Biomax, Lactisil, Biosil og Sil-all.

Erfaringerne fra en lang række ensileringsforsøg ligger bag valget af et af de bedst dokumenterede ensileringsmidler på markedet - TOPSIL - der er SH Ensilerings eget varemærke og virksomhedens

fundament.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På NutriFair 2016 vil SH Ensilering blandt andet gøre reklame for nogle specielle græsfrø-blandinger, der giver mere mælk, samt for noget ensilagefolie, der både minimerer ensileringstabet, øger foderindtagelsen og giver en forbedret sundhed i besætningen.