Abonnementsartikel

I fremtiden skal planteavlerne dyrke planter med højt proteinindhold til glæde for miljø, fødevaresikkerhed og sundhed. Det er målet for det store danskledede EU-projekt PROTEIN2FOOD.

I 2050 forventes den globale befolkning at stige til 9,6 milliarder mennesker. Derfor har verden brug for mere nærende og bæredygtige fødevarer, der samtidig forholder sig til store globale udfordringer, såsom klimaforandringer og fødevaresikkerhed.

Det er præcist, hvad det EU-finansierede projekt PROTEIN2FOOD har forpligtet sig til. Koordineret af Københavns Universitet vil 19 partnerinstitutioner fra 13 lande skabe innovative løsninger for at udnytte afgrøder med højt proteinindhold til glæde for miljøet, fødevaresikkerheden, biodiversiteten, sundheden og social innovation.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.