I 36 år har Lemvig-virksomheden Allflex dan-mark ApS leveret kvalitetsøremærker til danske landmænds kvæg. Firmaet er dog meget mere end blot leverandør af øremærker - hvilket vil blive bevist på den store specialiserede landbrugsmesse NutriFair.

- Vi ved, at den nutidige landmand har mange udfordringer, og derfor har vi fokus på at udvikle løsninger, der bidrager til en nemmere hverdag, fortæller direktør Carsten Carbel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her i 2015 har Allflex dan-mark lanceret to nye løsninger: DNA-øremærker samt Allflex dan-mark SmartKoen app?en. De er begge banebrydende på hver sit område.

Via DNA-øremærkerne kan man - mens man isætter de officielle øremærker - tage en vævsprøve til genetisk analyse. Der følger en smart opbevaringsboks med til prøverne, så man undgår at forveksle dem.

Med ALLFLEX dan-mark SmartKoen app?en foretages registreringer direkte i stalden, helt uden indtastninger og tastefejl. De elektroniske øremærker aflæses med en stavantenne og overføres via Bluetooth til app?en. Ved hjælp af få klik kan man derefter via app?en registrere for eksempel en flytning i DMS systemet (dyreregistrering).

NutriFair 2016 finder sted Fredericia og afvikles i dagene 20.-21. januar. ALLFLEX dan-mark ApS kan findes på stand A-1034