Abonnementsartikel

Farmertech er en helt ny messe, der er blevet til på grund af opfordringer fra landmænd og agroindustrielle virksomheder.

2016 bliver det første år, hvor landmænd får mulighed for at besøge en helt ny dansk landbrugsmesse i MCH Messecenter Herning.

Farmertech, som den nye messe kommer til at hedde, får premiere den 19.-20. januar 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Landbrug & Fødevarer, der står også bag ønsket om etableringen af Farmertech.

- Det mest naturlige er, at landbrugsudstillinger arrangeres af landbruget og agroindustrien. Og når landmændene har et ønske om at komme på messe i de vintre, hvor der ikke er Agromek, skal det selvfølgelig være leverandørerne og landmændene, der i samarbejde arrangerer Farmertech, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Messen bliver, med klar opbakning fra en række producenter fra agroindustrien, helt anderledes end noget, vi kender i forvejen. Den vil have fokus på udvikling, innovation og videndeling. Det skal blandt andet ske gennem konferencer, faglige aktiviteter og med stor vægt på netværk.

Udstillerne får tilbudt indflytningsklare stande på 12-36 kvadratmeter, og alle deltager under de samme forudsætninger, uanset om det er en stor eller mindre virksomhed. Konceptet er udviklet i samarbejde med MCH Messecenter Herning. Det er hovedsageligt leverandører af udstyr til husdyrbrug, korn og foderstoffer, energi, rådgivning samt andre serviceydelser, der vil være i fokus på messen.

Plantekongres 2016 åbner på Farmertech

Den traditionsrige Plantekongres åbner i 2016 i MCH Messecenter Hernings store hal M. Det sker for at skabe sammenhæng med den nye udstilling Farmertech, der løber af stablen i samme uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en spændende mulighed for at skabe synergi med en messe, der også primært lægger vægt på at formidle den nyeste viden, fortæller Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion og fortsætter:

- I praksis betyder det, at vi afholder årsmødet og enkelte sessioner i Messecentret. Derefter står 30 busser parat til at køre de øvrige deltagere ind til Kongrescentret, hvor vi på helt sædvanlig vis holder resten af kongressen.

Dermed bliver der tre landbrugsfaglige dage i Herning i træk. Farmertech holdes 19. - 20. januar og Plantekongressen 20. - 21. januar. ?