Abonnementsartikel

Til trods for, at der i år er hele to Agromek-udstillinger, så er der stor opbakning fra udstillernes side til den anden i rækken

Agromek melder om udsolgt til udstillingen i slutningen af november i Herning. 540 udstillere er tilmeldt til udstillingen, der dermed bliver en rekord stor udstilling.

- Vi har nu udsolgt de knap 49.000 kvadratmeter standardareal, der er til rådighed inklusiv en midlertidig hal på mindst 8.000 kvadratmeter brutto, lyder det fra Jan Tjørnelunde, der er udstillingschef, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store mængde tilmeldte skal ses i lyset af, at der er tale om den anden Agromek i 2008. En del af forklaringen skal findes i, at en stor del af udstillerne af markgående maskiner er tilbage.

- Agromek i november bliver større end hidtil, fordi udstillingen af maskiner og redskaber til markbrug bliver meget stor.

- Flere udstillere, der forlod Agromek for nogle år siden, er nu tilbage, og de har brug for meget store stande. Desuden har en række andre udstillere af markgårende maskiner og redskaber og brug for mere plads på udstillingen, siger Jan Tjørnelunde.

Udstillingen af maskiner og redskaber til markbrug vil fra nu af være med på Agromek hvert andet år.

Færre bud til husdyrbrugere

Mens der i januar var godt fyldt op i hallerne med diverse produkter til både svine- og mælkeproducenter, så bliver den del mere reduceret til november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes blandt andet, at udstillerne af malkeudstyr har valgt kun at være med hvert andet år. En del udstillere af produkter til svineproducenter har valgt at reducere deres stande. Desuden er der en anden udenlandsk udstilling, som ligger umiddelbart inden Agromek i november.

- De her nævnte reduktioner skyldes dels, at Agromek i år bliver holdt i både januar og november, og dels at nogle af vores udstillere også er med på EuroTier i Hannover i november. De har derfor begrænset deres deltagelse i Herning 14 dage senere, siger Jan Tjørnelunde.

Flere entreprenørmaskiner

De besøgende på årets anden Agromek kan ude over de markgående maskiner til landbruget også forvente at se en hel del entreprenørmaskiner samt maskiner til have/park segmentet.

- Agromek indgik sidste efterår en aftale med Maskinleverandørerne, der er organisation for leverandører af entreprenørmaskiner og for maskiner til park, vej og anlæg.

- Aftalen betyder, at maskinleverandørerne og deres medlemmer udstiller samlet i én hal på Agromek hvert andet år, siger Jan Tjørnelunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den del af udstillingen vil i november kunne ses i hal C.

Udstillingen løber af stabelen 25. – 29. november.