Abonnementsartikel

Der er penge at hente ved at vælge den rigtige løbestrategi og den rigtige sæd.

Vesterkærgaard I/S ved Brovst er etableret af Poul Dahlgaard sammen datteren Merete Dahlgaard. Sostalden er et komplet anlæg til 550 søer med smågrise indtil 30 kg, der stod færdig i marts 2009. Derudover er der en mindre slagtesvineproduktion på en anden ejendom.

Merete Dahlgaard står for driften af svineproduktionen. Hjemmeavl var med i projektet fra starten, og året efter startede de op med kernestyring til zigzag-krydsningen. Hjemmeavl er først og fremmest valgt for at beskytte sundhedsstatus i en lukket besætning, og Merete Dahlgaard synes også, at hjemmeavl gør arbejdet mere spændende, når man kan følge sine egne polte hele vejen og ser konsekvensen af sine egne valg. Men hun fremhæver, at det i sidste ende drejer sig om økonomien, og set på bundlinjen har hun ikke haft grund til at fortryde hjemmeavlsstrategien.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.