Protein fra muslinger, søstjerner, tang og insekter løser problemer for samfundet udover at være gode fodermidler.

Alle er enige om, at vi kommer til at mangle protein til fodring af husdyrene for at kunne opfylde den forventede meget store stigning i efterspørgsel på kød som fødevare. I vores ende af verdenen er der også enighed om, at landbrugsjord på bekostning af for eksempel rydning af regnskov i Sydamerika ikke er vejen frem for at producere soja til vores dyr. Mange mener også, at fisk, fanget med det formål at bruge dem som dyrefoder, ikke er en bæredygtig måde at producere kød på.

Hermed er der et behov for, at vi ser os om efter nye, bæredygtige proteinkilder, så vi kan opnå en bedre selvforsyning. Økologiske svine- og fjerkræproducenter får allerede fra nytår 2018 et problem med tilstrækkelig forsyning af økologiske proteinkilder. Her passer muslinger, søstjerner, tang og insekter som fodermiddel godt ind, samtidig med at de løser nogle udfordringer for det danske erhverv og samfund.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.