Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Østervang Entreprenør og Maskinstation startede med forældrenes traktor
Verner Vincents fra Østervang Entreprenør og Maskinstation har næsten altid vidst, at han ville arbejde med maskinstationsarbejde. Det fortæller han i nyeste afsnit af podcasten Maskinstationen.
- Jeg har nok været fem-seks år. Vi havde malkekøer hos vores forældre, og min bror og jeg var altid med. Naboerne fik udført arbejde, og første gang jeg kunne høre, sikkert en Ford 5000 Super 6, der røg jeg over i gærdet og så den køre med slamsuger inde hos vores nabo. Der vidste jeg, at det var det, jeg skulle, fortæller Verner Vincents.
Som sagt så gjort, og den sjællandske maskinstationsmand kom i 1984 i gang som selvstændig. Traktor havde han dog ingen af, men det havde hans forældre.
- Jeg købte en skårlægger og en vendeplov og kom også i gang med at sprøjte. Mine forældre havde en småballepresser, og den blev også et hit. Nogle år efter begyndte vi med majssåning, siger han.
Det var også i denne periode, at et langt samarbejde med Gøma startede. Et samarbejde, som eksisterer endnu.
- Jeg begyndte at handle med Karsten og Ole på Gøma, og jeg handler stadig med Karsten. Det er en fantastisk service, vi får derovre fra, siger Verner Vincents.
Verner Vincents var dog i begyndelsen ikke uddannet landmand, og det krævede hans forældre af ham. Derfor blev han færdig som landmand fra Lyngby Landbrugsskole samtidig med, at han drev maskinstation.
Som årene gik, blev der også indkøbt mere grej til maskinstationen, og listen over indkøb tæller blandt andet en 12.000 liters JOS-gyllevogn med selvansugende pumpe, mens Verner Vincents også fik mere entreprenørarbejde ind.

- I 90´erne købte vi nogle orange rundballepressere, nogen gale nogen, kaldte vi dem. Det kostede mig mange penge. En kobonde kostede os også mange penge, og så samarbejdede vi med en kollega, det ikke gik så godt for. Så vi måtte ned med nakken. Heldigvis var det et ApS, så vi kørte det videre i gårdens drift, siger han.
Siden kom forretningen op i tempo igen, men et uheldigt møde med en bogholder i 2006 stak igen en kæp i hjulet på Verner Vincents og kompagni.
- Så havde vi en til at eje det i tre år, og så kunne vi heldigvis overtage det igen. På det tidspunkt kom Rasmus, min mellemste med. Han har altid brændt for det og har været med i liften og tabt sutten ud af traktoren, fortæller Verner Vincents.
Siden er meget vand løbet i åen, og senest har Verner Vincents generationsskiftet med netop sin søn Rasmus Vincents.

- Jeg sagde til de unge mennesker, at hvis vi skal fortsætte, så skulle de overtage, og så fortsætter jeg med at køre. Jeg vil bare ikke have noget med økonomi og kontorhold at gøre. Det blev så effektueret i januar 2024. Man mærker det ikke i hverdagen, for Rasmus og jeg snakker om alting og vender mange emner, slår Verner Vincents fast.
Emnerne, der vendes, er blandt andet om maskinstationens fremtid og specialisering. Det kan man høre mere i podcasten Maskinstationen, hvor man også kan høre mere om de forskellige maskiner, som er og har været på maskinstationen.