Lyt til artiklen:

Kommune køber 100 hektar til udtagning og jordbytte

00:00
Hastighed: ???x
02:12

I et samarbejde har Trefor, Middelfart Kommune og Naturstyrelsen for nyligt erhvervet cirka 100 hektar jord mellem Brenderup og Ejby. Omkring 10 hektar af denne jord ligger i det område, som netop nu er i høring med henblik på indsatsplanen for grundvandsbeskyttelse, mens resten af arealet skal bruges til at bytte jord med andre lodsejere i området, så endnu mere grundvand kan beskyttes, det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

En fremtidig jordfordeling vil udover grundvandsbeskyttelse både kunne gavne natur, klima, landbrug og friluftsliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som led i projektet har Middelfart Kommune givet en interessetilkendegivelse, der indebærer, at kommunen forpligter sig til at betale 15 procent af jorderhvervelsen. Trefor bidrager til det område, der er omfattet af indsatsplanen, mens Naturstyrelsen betaler den resterende del, herunder selve skovrejsningen.

L&F kritiserer grønt råd for at overbyde klimaindsatsen på spinkelt grundlag

Se også:

L&F kritiserer grønt råd for at overbyde klimaindsatsen på spinkelt grundlag

- Middelfart Kommune er glad for de muligheder, der kan udfolde sig med Naturstyrelsens erhvervelse af de cirka 100 hektar jord. Her kan vi lave skovrejsning, der gavner grundvandet, nedsætter udledningen af klimagasser, skaber nye rekreative muligheder for borgerne og på længere sigt også for biodiversiteten, siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester Middelfart Kommune, og uddyber:

- Vi glæder os til at tale med lodsejerne i området om mulighederne for at skabe store, sammenhængende skov- og naturområder. Projektet passer utroligt godt ind i både Grøn Trepart og målet om mere skovrejsning, som kommunen har haft i flere år. Det hele kommer både borgere og lodsejere til gavn.

rich-media-3
Omkring 10 hektar af jorden ligger i det område, der er i høring som led i grundvandsbeskyttelse. Foto: Middelfart Kommune.

Projektet er en del af Middelfart Kommunes grønne satsning, hvor man sammen med lokale aktører arbejder for at sikre både klimamæssige, rekreative og naturfaglige gevinster.

Formålet er blandt andet at bevare og forbedre grundvandet, rejse ny skov, skabe bedre forhold for biodiversiteten og samtidig understøtte landbrug og bosætning i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det her er lokalt samarbejde, når det er bedst, og det er præcis det, der skal til, for at Den Grønne Trepart bliver til virkelighed. Jeg er meget begejstret for, at der er så stor appetit på at komme i gang med at tegne et nyt grønt danmarkskort, og jeg ser frem til at følge skovrejsningsprojektet i Middelfart, siger Jeppe Bruus, minister for Grøn Trepart.

Regeringen sender trecifret millionbeløb til Klimaskovfonden

Se også:

Regeringen sender trecifret millionbeløb til Klimaskovfonden