Lyt til artiklen:

Fjordland slanker bestyrelsen og borer i kvælstofkrav

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Fire år efter fusionen til den fælles landboforening og rådgivningsselskabet Fjordland er landmændene i den vestlige del af Limfjorden klar til nye vedtægter. Det skriver Fjordland i en pressemeddelelse.

Efter en grundig debat på generalforsamlingen i Snedsted-Hallen tirsdag aften med knapt 200 deltagere bakkede medlemmerne op om et forslag fra bestyrelsen, der reducerer antallet af bestyrelsesmedlemmer fra 14 til 9 medlemmer, ligesom formanden fremover vælges direkte på generalforsamlingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye vedtægter gør op med fusionsvedtægternes valg af områderepræsentanter, men sikrer dog, at de tre valgområder i Fjordland altid hver har mindst ét bestyrelsesmedlem. Leif Gravesen, Thisted, blev genvalgt som formand.

Fjordland leverer millionoverskud og udbetaler bonus til medlemmerne

Se også:

Fjordland leverer millionoverskud og udbetaler bonus til medlemmerne

Morten Agger, Lemvig, Morten Yde Kirk, Thisted, og Lars Kristensen, Frederiks, blev genvalgt til bestyrelsen for to år, mens Susanne Just, Snedsted, blev nyvalgt til bestyrelsen for ét år.

Michael Bisgård, Skive, opnåede ikke genvalg.

Jens Erik Nielsen, Bækmarksbro, Niels Holger Nordendahl, Mors, og Jesper Lousdal, Thy, havde på forhånd meddelt, at de stoppede efter mange års indsats i bestyrelsen for både Fjordland og de tre fusionerede landboforeninger.

Kystvandråd borer i kvælstofkrav

Både Leif Gravesens beretning fra bestyrelsen og gæstetalen fra Landbrug & Fødevarers viceformand Martin Hjort Jensen bar præg af det igangværende arbejde med den lokale udmøntning af den grønne treparts-aftale. I Limfjorden er kommunerne i gang med at søge om kystvandråd i den centrale del omkring Skive Fjord og i Thisted Bredning, ligesom der også ansøges ved Nissum Fjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt, at vores lokale kommuner er gået konstruktivt ind i arbejdet med kystvandråd, så vi kan få undersøgt grundlaget for kvælstofkravene. Især i vores område af landet, hvor man ikke har konkrete opmålinger, men derimod kun beregninger på baggrund af tal fra andre områder. Derfor har vi brug for kystvandråd til at bore det ordentligt ud, sagde Leif Gravesen.

Både formanden og L&F-viceformanden talte for øget græsdyrkning i stedet for mere skov i den forestående arealomlægning.

- Vi bruger energi på at tale græs ind som virkemiddel og et ekstra forretningsben, sagde Martin Hjort Jensen.

Han roste Fjordland for at være en landboforening, der gør en stærk indsats og virkelig står op for sine medlemmer i sager som PFAS-forurening af afgræsningsarealer.

I den efterfølgende debat med medlemmerne takkede Thisteds borgmester Niels Jørgen Pedersen for samarbejdet med Fjordland om den grønne trepart. Han var enig med de to talere i, at arbejdet kommer til at ske i de lokale kommuner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fødevareerhvervet betyder utroligt meget i vores del af landet, og vi samarbejder om både klima, vedvarende energi, lavbund og vådområder. Havde vi ikke landbruget, så havde vi ikke meget i Thisted Kommune, og derfor betyder det noget, når den grønne trepart koster noget af vores landbrugsproduktion, sagde borgmesteren.

Rådgivningsvirksomhed tager treparten med i al rådgivning

Se også:

Rådgivningsvirksomhed tager treparten med i al rådgivning