Lyt til artiklen:

Dårlig hygiejne, fordærvet kød og metalspåner giver bøde til Danish Crown

00:00
Hastighed: ???x
01:54

I midten af februar var Fødevarestyrelsen på et ordinært kontrolbesøg hos Danish Crowns slagteri i Blans i Sønderjylland. Besøget endte med en sur smiley og en bøde på 30.000 kroner.

I rapporten fra kontrolbesøget skriver Fødevarestyrelsen, at de har konstateret, at der i et kølerum ved slagteriets kantine stod tre opbevares tre plastikkasser med omkring 60 kilo svinekamben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kamben fremstår ved organoleptisk undersøgelse med syrlig, fordærvet lugt samt slimet og gråligt udseende, skriver styrelsen.

Økolog stak af fra kontrol og får forbud og bøde

Se også:

Økolog stak af fra kontrol og får forbud og bøde

Danish Crown oplyste under kontrolbesøget, at de vil kassere kødet med det samme. Samtidig indskærpede Fødevarestyrelsen, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering, der kan gøre dem uegnede til konsum eller sundhedsfarlige.

Ikke første gang

Under besøget blev der også i et køkken ved kantinen fundet metalspåner i en bakke, hvor der opbevares papir til to-go-mad. I et andet kølerum blev der på hylder og et reolsystem fundet håret, sort og hvid skimmellignende vækst.

Fødevarestyrelsen konstaterede også, at slagteriet ikke kunne fremvise en dokumenteret egenkontrol.

Indsatsen mod Salmonella Dublin skærpes over de næste tre år

Se også:

Indsatsen mod Salmonella Dublin skærpes over de næste tre år

Ifølge JydskeVestkysten er det ikke første gang, der har været problemer. For godt et år siden fik Danish Crowns kantine også fik en sur smiley for manglende rengøring og især fordi, kondensvand fra loft i kølerum dryppede direkte ned på kamstege.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I det her konkrete tilfælde er der ikke taget tilstrækkeligt godt nok hånd om det fra de ansvarlige. Der er ingen undskyldninger for det, og det må bare ikke ske. Derfor har vi også straks sat ind - både med interne og eksterne kontroller nu - også med folk, der er vant til at have med fødevaresikkerhed at gøre ude i produktionen, siger pressechef Jens Hansen, Danish Crown, til avisen.

Hver dag spiser omkring 1.000 medarbejdere mad i kantinen.