Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Nyt udbrud af mund- og klovesyge konstateret i Europa
I Ungarn nær den slovakiske grænse er der konstateret mund- og klovesyge i en kvægbesætning med cirka 1.400 køer, det skriver Markedsnyt for Grisekød.
Ungarns nationale chefdyrlæge har beordret gården lukket med det samme, og undersøgelserne af smittekilden er i fuld gang. Myndighederne er i gang med at slå besætningen ned, og der er indført strenge officielle foranstaltninger, for at undgå at sygdommen spreder sig.
Det ungarske udbrud af mund- og klovesyge kommer kort tid efter, at der var et udbrud i Tyskland i en besætning med 14 vandbøfler. Det seneste udbrud af mund- og klovsyge i Europa før de to nye tilfælde, var i Bulgarien i 2011.
Som følge af udbruddet har Storbritannien lukket for importen af
Storbritannien har, som følge af udbruddet, lukket for importen af grisekød fra Ungarn og Slovakiet.
På grund af udbruddet opfordrer Seges Innovation til at alle er ekstra opmærksomme på at beskytte danske besætninger.
Anbefalingerne er:
- Minimer eller undgå så vidt muligt besøg fra udlandet, herunder leverancer.
- Hvis besøg ikke kan undgås eller udsættes, skal besøgende overholde en karantæneperiode på 48 timer fra sidste besøg i en udenlandsk besætning eller fra ophold i områder med mund- og klovsyge.
- Vær ekstra opmærksom i forhold til Ungarn og Tyskland. Opret en log over besøg og transporter fra andre lande på ejendommen.
- Sørg for, at alle med adgang til besætningsområdet skifter både gummistøvler og overtrækstøj, og at det er besætningens udstyr, der benyttes.
- Symptomerne på mund- og klovsyge kan være svære at skelne fra bluetongue, så det er vigtigt at kontakte dyrlæge ved tegn, der kan være forenelige med en af disse sygdomme.
- Læs mere om symptomerne og se billeder af dyr med mund- og klovsyge på "Værd at vide om mund- og klovesyge" på Landbrugsinfo.
- Afhentning af dyr direkte fra ejendommen af lastbiler fra udlandet skal undgås, da dette udgør en stor risiko.
- Følg situationen på Fødevarestyrelsen hjemmeside.