Abonnementsartikel

Det betaler sig at vide, hvilke diagnoser, der er på spil i besætningen. Det giver det bedste grundlag for behandling, forebyggelse og overordnede beslutninger - for den enkelte ko og for besætningen. Desuden bidrager skarpe diagnoser med værdifuld viden, der kan bidrage til løsning af besætningsproblemer.

Nogle diagnoser er lette at stille, for eksempel er det nemt at se, om en ko har yverbetændelse eller tilbageholdt efterbyrd. I andre tilfælde kan det være sværere at nå frem til den korrekte diagnose. Jeg vil her komme ind på tre eksempler, hvor der er behov for yderligere udredning, eller hvor der er flere diagnosemuligheder.

I det førstnævnte eksempel er der behov for laboratorieanalyser for at stille en diagnose, og der er i øvrigt tale om et skjult besætningsproblem. Ved eksempel nummer to kræver det ekstra arbejde at stille en eksakt diagnose. Sidstnævnte er et eksempel på, at de samme symptomer kan ses ved en række sygdomstilstande, og der er behov for yderligere kliniske undersøgelser.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.