Lyt til artiklen:

Fra ældre malkestald til moderne batch milking på Havredalsgaard

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Lene og Michael Jensen fra Havredalsgaard i Hammel har fået forenklet deres drift med malkekøer, efter de har investeret i et system med batch milking.

- Vi havde en ældre malkestald, der trængte til at blive udskiftet. Vi hørte om VMS batch milking og blev interesseret i det setup. Det tiltalte os både i forhold til en nemmere hverdag i form af arbejdslettelser og til at fastholde personale. Og ikke mindst ville vi være mindre sårbare, siger parret i en pressemeddelelse fra DeLaval.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deres malkecenter består nu af 14 VMS V300-malkerobotter. Traditionelle malkestalde og malkekarruseller følger en fast tidsplan og kræver mere manuelt arbejde, hvorimod batch milking kombinerer planlagt malkning og automatisering.

Verdens største bedrift med batch milking

Se også:

Verdens største bedrift med batch milking

Køerne er organiseret i grupper til planlagt malkning, og ifølge DeLaval øges mælkeproduktionen, kokomfort og mælkekvalitet ved at bruge VMS-malkerobotter. Samtidig kan mælkeproducenten opretholde de nuværende foderstrategier og reducere behovet for kraftfoder.

- Vores køer befinder sig ekstremt godt i systemet, og det er nemt at gå fra malkestald til VMS batch milking. Vi har fået arbejdslettelse og ro omkring malkningen.

rich-media-3
VMS Batch Milking hos en mælkeproducent i Holland. Pressefoto

DeLaval oplyser, at deres VMS batch milking er i brug på 20 gårde i 13 lande, og flere er på vej. Virksomheden forventer, at installationerne vil fordobles hvert år.

Robert Jensen, der er specialist i VMS batch milking hos DeLaval, forklarer, at systemets succes kommer fra et tæt samarbejde med mælkeproducenter for at skabe en praktisk løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Halverer arbejdskraftbehovet til malkning

Se også:

Halverer arbejdskraftbehovet til malkning

- VMS batch milking er effektiv, fordi den er baseret på virkelige erfaringer. Oprindeligt blev batch milking primært brugt af større gårde med mere end 500 køer, men nu ser vi flere og flere mindre gårde med omkring ned til 300 køer, der anerkender fordelene ved systemet, siger han.

Det er godt fem år siden, at DeLaval introducerede batch milking.