Abonnementsartikel

Massey Ferguson benytter 50 års jubilæet til at gå tilbage til rødderne og udskifte den sorte bemaling af selve traktorkroppen med en grå nuance, som det var i tidernes morgen, hvor det røde stammede fra Massey-Harris og det grå fra Ferguson

- De sorte dage i Massey Ferguson er forbi, den røde MF er vågnet som en drage og er i dag Agco`s globale brand. Vi har haft vore problemer, men vi tager ikke den letteste vej, men den vej vore kunder ønsker. Aldrig før i historien har vi haft en bedre og mere komplet produktlinie, og som bevis på at vi har lagt problemerne bag os, vil vi i fremtiden ikke male traktorerne sorte med grå, sagde Declan Hayden, vicepræsident for Massey Ferguson til blandt andet de danske MF forhandlere.

Hver gang der produceres 100 traktorer i Agco koncernen, står der i dag MF på de 85 af dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producerer 100 traktorer om dagen

På fabrikken i Beauvais nordvest for Paris producerer Agco cirka en traktor hvert femte minut eller cirka 100 traktorer om dagen. På langt hovedparten af traktorerne står der MF, men nogle få procent er i en anden bemaling og sælges i Nordamerika under mærkerne Challenger og Agco. Derudover produceres der også et mindre antal blå traktorer til Iseki.

Fabrikken har cirka ti hektar under tag og beskæftiger i dag 2.500 medarbejder, hvoraf de 320 er ingeniører. Nogle dele af fabrikken arbejder i både to- og treholdsskift, mens selve samlebåndet kun kører i den normale arbejdstid.

- For tre år siden producerede vi 12.500 traktorer på fabrikken, og i år regner vi med at komme op på 19.000 enheder. Det er en voldsom stigning, som stiller krav til såvel medarbejdere som underleverandører. Der er selvfølgelig en grænse for hvor meget der kan produceres på anlægget, og umiddelbart vil jeg tro, at vi maksimalt kan producerer 26.000 traktorer på anlægget, siger Richard Markwell administrerende direktør for Massey Ferguson i Europa, Afrika og Mellemøsten.

På den franske fabrik produceres der i øjeblikket traktorer imellem 75 - og 315 heste. Fra næste år skal den nye topmodel på 365 heste også produceres her.

Nyt besøgs- og teknologicenter

På fabrikken er der netop indviet et nyt besøgs- og teknologicenter med en udstilling af traktorer, som repræsenterer vigtige milepæle i historien om de røde traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her modtages fabrikkens gæster, før de får en rundvisning i selve fabrikken eller skal til konference i det nye auditorium.

Sidste år modtog fabrikken 8.000 besøgende, og med en opfordring til importører og forhandlere om at bringe flere gæster, forventer fabrikken at komme op på at modtage cirka 20.000 gæster om året i fremtiden.