Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Danbred fortsætter fremad med nyt overskud
Danbred fortsætter med at lægge afstand til 2022´s dårlige regnskab, og leverede i 2024 for anden år i træk et overskud, det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.
I 2024 havde avlsselskabet en omsætning på 1,097 milliard kroner, og det er på niveau med 2023´s omsætning på 1,096 milliard kroner. Til trods for den uændrede omsætning formår selskabet dog at øge overskuddet, og laver således 44,6 millioner kroner på bunden før skat, mod 9 millioner i 2023.
Ifølge selskabet skyldes det, at der er taget en række strategiske beslutninger for at styrke på markedsposition og konkurrenceevne.
- Årets regnskab viser, at vi har en kompetent organisation, som forstår at omsætte strategiske initiativer til solide resultater. Bestyrelsen er tilfredse med at se den fortsatte effektivisering af virksomhedens drift, siger bestyrelsesformand Truels Damsgaard
Selskabet har fortsat fokusset på optimering fra 2023 og fokuseret på at komme tættere på sine kunder. Det har givet flere nye aftaler på i ind- og udland. Samtidig er der ansat flere lokale sælgere og rådgivere i det internationale ben af forretningen.
- Vi har leveret fremgang i regnskabet for 2024 og iværksat langsigtede initiativer, som styrker vores globale position. Vi ser frem til at bygge videre på denne fremgang, siger administererende direktør Torben Aarris.
Ifølge Danbred har deres genetiske fremskridt giver deres kunder 12,30 kroner ekstra pr. slagtegris om året de seneste to år. Selskabet peger på at den økonomiske fordel findes i en højere daglig tilvækst, bedre foderudnyttelser og bedre kuldresultater.
Selskabet arbejder samtidig fortsat med nye avlsmål, som skal øge overlevelsen og robustheden hos både søer og grise.
- Vi er stolte af, at flere og flere griseproducenter i ind- og udland vælger DanBred som deres genetikleverandør. De værdsætter den service, stabilitet og dokumenterede udvikling, som vi bidrager med. Vi oplever også, at vores genetik fremhæves positivt i samtaler om bæredygtighed, siger Torben Aarris.