Abonnementsartikel

Økologer vil gerne dyrke mere raps, men skadedyrene driller. Nyt forsøg skal gøre landmænd og konsulenter klogere på rapsjordlopperne og finde måder at snyde dem på.

Poul Christensen kører sin hvide og grønne reklamekuglepen rundt i den plumrede suppe af druknede insekter og grumset vand. Hans trænede blik er på jagt efter små sortglinsende biller, men der er ikke mange denne dag. Mest bier, småfluer og små, tynde orme. Fire jordlopper tæller han i den første af de to gule fangbakker, der er stillet op i en økologisk vinterrapsmark ved Hammel. Fem i den næste.

- Det er ikke mange, og det er færre end for nogle uger siden, men set over den samlede periode ligger vi faktisk over den konventionelle skadetærskel. Vejret betyder meget, og får vi nu en periode med sol og varme, vil jeg forvente, at vi igen fanger flere, forklarer Poul Christensen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.