Abonnementsartikel

Tyske mælkeproducenter er så oprørte over mejeriernes faldende afregningspriser, at de har taget initiativ til en leveringsboykot overfor mejerierne via den europæiske samarbejdsorganisation European Milk Board, EMB. Det meddeler Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter i dag.

Boykotten bakkes op af producenter i Holland, Belgien, Schweiz, Østrig og flere af de omkringliggende lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Danske mælkeproducenter står udenfor

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har valgt at stå udenfor samarbejdet omkring leveringsboykot. Foreningen tror på, at de danske mejerier har forstået budskabet om at sætte fokus på afregningsprisen til producenterne.

Men hvis de danske mejerier svigter tilliden ved at sænke prisen i en periode, hvor omkostningerne er steget voldsomt, kan boykot eller andre aktiviteter komme på tale.

Boykotten har stor opbakning i Tyskland, og i visse områder af Bayern er deltagelsen helt oppe på 90 procent.

Det har fået flere af de tyske afsætningskæder til at meddele, at frisk mælk forsvinder fra hylderne inden weekenden, hvis boykotten fortsætter.

Aktionerne bakkes op af de tyske landboforeninger, og den tyske landbrugsminister har lovet at arbejde for bedre afregningspriser for mælk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bakker tyske mælkeproducenter op

Også danske mælkeproducenter bakker op om de tyske mælkeproducenters boykot. Formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter siger:

- Jeg har stor sympati for de tyske producenter, der tager sagen i egen hånd. Vi skylder dem stor respekt. Deres aktion også vil gavne danske producenter.

- Vi har ikke fået opbakning blandt medlemmerne til at blæse til kamp med leveringsboykot, men jeg vil gerne henstille til alle danske producenter, at optræde loyalt og være med til at sørge for, at den tysk-europæiske aktion ikke ødelægges af importeret mælk fra Danmark.

I pressemeddelelsen henstiller Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter til samtlige danske mejerier, at de er solidariske med leverandørerne og ikke bryder den tyske aktion ved at levere mælk til tyske virksomheder. Samtidig meddeler de, at de vil opfordre samtlige af sine medlemmer til at blokere for en eventuel eksport af mælk til Tyskland.