Abonnementsartikel

Ny sæson af Vinterhvede Cup skudt i gang, hvor seks hold dyster om det højeste nettoudbytte vinterhvede, men hvor fokus også rettes mod godt købmandskab.

I den kommende sæson 2016 følger Agro Vinterhvede Cup-konkurrencen frem mod høst. En konkurrence, hvor seks forskellige hold dyster om at lave det højeste nettoudbytte i vinterhvede til foder, korrigeret for proteinindhold.

Som en ekstra tilføjelse til dette års Cup fokuserer holdene i år også på godt købmandskab, så det bliver muligt at delsælge avlen. Dette er valgt for at skabe fokus på, hvor stor en indflydelse handelstidspunktet og salgsstrategien for korn har på det endelige dækningsbidrag. Grundlaget er lukkeprisen på den valgte salgsdag på Matif-børsen (dec-16-termin). Dog bliver fokus på dette sideløbende med den oprindelige konkurrence, hvor det stadig er et gennemsnit af de deltagende firmaers dagspris på høstdagen, som bliver afgørende for det endelige resultat.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.